fbpx

HELENE KJERSTAD / OPAHL


Navn: Helene Kjerstad
Pseudonym: OPAHL
Alder: 25

Hva jobber du med:
Jeg er selvstendig næringsdrivende låtskriver, topliner og session-vokalist under pseudonymet OPAHL. I mars er jeg med på utgivelser med LIZZ og ZigZag-Zvor. Deretter kommer det en fin liten rekke med spennende låter fra ulike artister, både norske og internasjonale, som blir annonsert i disse dager.

På dagtid finner du med ofte på kontoret til Flan Booking, hvor jeg har ansvar innenfor artist mangement, booking og sosiale medier, samt promoteringsarbeid i forbindelse med lansering av musikk, konsertproduksjoner, m.m. Jeg jobber også tidvis i kulturseksjonen i Ålesund Kommune, hvor jeg blant annet har vært med å arrangere UKM, dansecamp, og andre kulturaktiviterer for ungdommer.

Hva er karrieremålet for 2020?
Jeg har store ambisjoner, og ønsker en lang og suksessfull karriere innenfor denne bransjen. Derfor bygger jeg den stein for stein. Jeg jobber mye, jeg jobber hardt, men enda viktigere; jeg jobber smart. For å sette de riktige delmålene for 2020 fikk jeg god hjelp av Berent Phillip Moe (BPM) gjennom Music Norway’s og kompetansesenterenes mentorprogram. Her er noen av dem:

Høyt på prioriteringslisten er flere låtskrivercamper og co-write sessions. I 2020 skal jeg bygge både nettverk og portefølje. Jeg skal utvikle låtskriverferdighetene. Utforske og være nytenkende. Stole enda mer på mine egne kreative impulser. Jeg skal også delta på bransjetreff og konferanser. I april deltar jeg feks. på låtskriverkonferansen ASCAP Experience i Los Angeles, og til høsten skal jeg tilbake til Asker Music Expo. Tidligere i år var jeg på Trondheim Calling. Dette er fantastiske muligheter for å møte nye mennesker og få faglig påfyll.

Et annet mål er å bli flinkere på vokalproduksjon, slik at jeg blir mer selvstendig. Jeg lager jo mest musikk hjemme, men har vært avhengig av å reise til studio andre steder for å lage demoer som jeg er fornøyd med. Dett er det slutt på nå; i fjor bygget jeg en vocal booth til hjemmestudioet mitt, investerte i en Neumann U87, og oppgraderte DAWen min. Jeg er nå godt i gang med å lære meg de nye verktøyene mine. Det er jo skikkelig gøy å prodde, det bare virker så vanselig før man kommer i gang. Det er lett å bli usikker, men et sted må man starte!

Hvilke utfordringer har du i din arbeidshverdag?
Etter at jeg gjorde hobbyen og lidenskapen min til jobben min, så har jeg hatt det mye bedre med meg selv. Jeg er helt sikker på at min hjernes «default setting» er å skape, å være kreativ. Jeg klarer ikke å skru det av, så jeg trenger utløp for det.

Men dette skaper en stor utfordring; å finne balanse mellom jobb og fritid. Å slappe av, ta en pause, dekke mine grunnleggende menneskelige behov, det kan faktisk være en utfordring når jeg er i den kreative bobla både i arbeidstiden og på fritiden. Når jeg blir ordentlig inspirert og får masse kreative ideer, så har jeg en tendens til å bli ganske gira og gå inn i hyperfokus. Det gjør jo at jeg jobber på maks kapasitet, er hemningsløst kreativ og nesten umulig å distrahere, men det går litt langt når jeg glemmer å sove, spise, gå på do og svare på meldinger fra venner. Men jeg er blitt flikere, det er jo et faktum at en sunn balanse mellom jobb og faktisk fritid forbedrer både produktivitet og psykisk helse på sikt. Jeg kommer vel aldri til å oppnå en helt perfekt balanse mellom jobb og fritid, det ønsker jeg ikke heller. Men jeg kan kanskje starte med å sette alarm for mat- og dopauser når jeg er i studio!

Ønsker du å bli bedre kjent med Helene Kjerstad? Ta kontakt her!