fbpx

STARMUS MUSIC CAMP

Starmus Music Camp er en sommerskole for elever på videregående skole arrangert av Sør-Trøndelag Fylkeskommune og Tempo i forbindelse med Starmusfestivalen 2017.

PROGRAM:  

OMVISNING PÅ NTNU MUSIKKTEKNOLOGI

Musikkteknologi er et av de mest spennende og nytenkende studiene på NTNU. Studie tar for seg musikken hele veien fra den skrives, gjennom produksjonen til den treffer lytterens øre.

Sommerskolen begynner med en omvisning og presentasjon av musikkteknologistudiet. Her får vi en introduksjon til studie av professorene og presentasjoner av noen av studentenes prosjekter.

LÅTSKRIVING

Med inspirasjon hentet fra en av verdens største låtskrivercamper, Trondheim Song:Expo, skal klassen ta et dypdykk i låtskriving. Sammen med veilederne Ronny Svendsen, Magnus Børmark, Mats Genc, Tomas Smågesjø og Erlend Elvesveen skal klassen ta for seg hvordan man skal angripe låtskrivingen, vanlige utfordringer på veien innen alt fra melodi, tekst, tracks og beats. Klassen vil både få undervisning i låtskriving og få prøve seg selv.

STUDIOTEKNIKK

Igjennom de siste 20 årene har Per Borten initiert noen av de mest suksessfulle bandene og samarbeidene i regionen.Han har hatt sitt virke som musikkprodusent, artist og komponist i blant annet Cadillac, Moving Oos, New Violators og nå aktuelle Spidergawd.

Etter noen år som produsent i Athletic Sound i Halden, flyttet han tilbake til Trondheim og bygget sitt eget studio med sine egne hender. Sørgården Studio er i dag det største studioet i regionen, med adresse på gården der han vokste opp på Ler, 20 minutter unna Trondheim.

Borten er spesielt kjent for sitt sjangeroverskridende musikalske skjønn.

Bandet Woodland står klart i studio og det blir klassens oppgave å assistere Borten. Klassen skal rett og slett få være med Borten på jobb en dag.

LYDKUNST

Eirik Havnes er en komponist, gitarist og lydkunstner fra Ålesund som jobber med utradisjonelle måter å skape musikk og lyd på. I hans kunstnerskap er teknologi og vitenskap tett knyttet sammen med den musikalske prosessen. Ved hjelp av elektronikk, datamaskiner og spesialbygde mikrofoner, blir tradisjonelle instrumenter snudd på hodet, og kan høres ut som noe helt annet enn det de en gang har vært. Mens lydopptak fra naturen; fossefall, trær, sopp og isbreer kan vris og formes til å bli vanlige musikkinstrumenter. Han har en mastergrad i lydkunst og feedback fra musikkteknologi ved NTNU, hvor han også har undervist de seneste årene.

Første delen av dette kurset vil bestå av et foredrag med Eirik der han drar frem sin egne erfaringer fra å jobbe med lyd. Med Eirik som veileder skal så klassen ut i byen og prøve å fange lyden av Trondheim. Dette skal så forvandles og uttrykkes som lydkunst.

CLINICS

Gjennom tre clinics skal klassen få et bedre inntrykk av hvordan teknologi kan brukes i livemusikken. Rytmeklubben, Kristoffer Lo og Petter Vågan skal alle snakke seg gjennom hva de bruker og hvordan de bruker forskjellig utstyr for å uttrykke sin egen unike lyd.

Rytmeklubben

Produsent-kollektivet Rytmeklubben fra Trondheim består av DJ Karaoke, Henrik The Artist, Hi Tom og Torjus. Gruppen blander elementer fra undergrunnens klubbscene med mer tradisjonell pop-vibe.

Kristoffer Lo

Kristoffer Lo er en NTNU-utdannet jazz- og popmusiker innen tuba, flugabone og gitar. Han kjent for sin bruk av effektpedaler, store forsterkere og band som Highasakite, Pelbo, Trondheim Jazzorkester, Sunswich, YODOK og Microtub.

Petter Vågan

Petter Vågan er en NTNU-utdannet gitarist og vokalist. Han er mest kjent for prosjektet The Fjords.