fbpx

Tempo Fagdag: Ålesund

Ansvarlig

Tempo
Dato: 25. Sep 19

Onsdag 25. september Kl. 15:00-19:00
Terminalen Byscene
Gratis for medlemmer av Tempo (innmelding er kostnadsfritt og gjøres på tmpo.no)
Påmeldingslink: https://forms.gle/NK155rTj6wXVuMxh8

Tempo er et medlemsbasert kompetansesenter for musikkmiljøet i Midt-Norge og jobber for å bedre rammebetingelser for miljøet. Dette gjøres gjennom kurs, workshops, rådgivning og ved å tilgjengeliggjøre informasjon om musikkfeltet. Med nesten 700 medlemmer er Tempo en viktig aktør for samspill og kompetanseheving innen musikkfeltet. Tempo står også bak større prosjekter, som for eksempel Trondheim Song:Expo – en av verdens største låtskriversamlinger.
Tempo skal styrke helheten av musikkfeltet gjennom en rekke kompetansebyggende tiltak. Herunder veiledning, kurs, workshoper, nettverksarenaer samt ved å tilgjengeliggjøre informasjon og fagstoff på feltet.

——-
Program:
15:00 Kaffe og registrering

15:30-17:30
Mangfold i Kulturlivet (arrangører)
– Presentert av NKA og Interkultur
Kulturelt mangfold er et fremtredende trekk ved det norske samfunnet, men dette mangfoldet gjenspeiles i liten grad i kulturlivet. Hvilke grep kan man ta som arrangør for å skape mer mangfold? Hvorfor er det viktig å jobbe med og å ha fokus på? Hva hindrer enkelte publikumsgrupper i å delta? Kan kulturelt mangfold være god business? Alle disse spørsmålene (og mer) har Interkultur prøvd å finne svaret på i sin nye håndbok for kulturarrangører: «Mangfold i kulturlivet», som ble utgitt i mars 2019. I håndboken finner du erfaringer fra ulike aktører og prosjekter, gode råd fra erfarne arrangører, og relevante funn fra nasjonale og internasjonale studier. Boken er ingen endelig fasit, men målet er at den vil bli et nyttig verktøy for arrangører, som kan både inspirere og gi håndfaste tips til hvordan de kan bidra til skape mer kulturelt mangfold på, bak og foran scenen. Med denne håndboken som utgangspunkt, inviterer nå Tempo, Norske Konsertarrangører og Interkultur til en arrangørsamling i Trondheim 28. mai. Her vil du få høre de viktigste lærdommene fra håndboken. Hva fungerer egentlig, og hva fungerer ikke når kulturarrangører skal arbeide med mangfold? Det blir også en panelsamtale om hvordan lokale arrangører arbeider med å gjøre kulturlivet mer mangfoldig. Alle som deltar på samlingen får selvfølgelig et eksemplar av håndboken med seg hjem.

15:30-17:30
Bookingkurs (artister og agenter)
– Markus Sletten, Agent, Polar Artist AS
Lær å booke for ditt eget band! Spiller du i band og er klar for å ta musikken med ut av øvingslokalet? Da er dette et kurs du ikke bør gå glipp av! Kurset holdes av Markus Sletten som jobber til daglig som bookingagent i Polar Artist og bookingsjef i Trondheim Calling. Han har tidligere erfaring fra Studentersamfundet i Trondheim og UKA. Kurset vil omhandle bookingprosessen i sin helhet; fra den første henvendelsen til turnébooking, kontraktskriving og økonomi.

17:45 – 18:45
Søknadsskriving (arrangører og artister)
– Oda Sofie Aaring & Renate Eggan, Tempo
Utover høsten har flere støtteordninger søknadsfrist. Tempo arrangerer derfor søknadskurs for alle aktører innenfor musikkbransjen. Vi kan hjelpe deg med alt søknadsrelatert, fra budsjettering til prosjektbeskrivelser. Det hjelper om du har med deg et førsteutkast av en søknad. Kurset holdes av Renate Eggan (prosjektansvarlig i Tempo) og Oda Sofie Aaring (rådgiver i Tempo). De har begge lang erfaring innenfor søknadsskriving både for utøvende kunstnere og arrangører innenfor musikkfeltet. Hold deg oppdatert på kommende søknadsfrister innen kulturstøtte på tmpo.no.

17:45 – 18:15
Om å jobbe med teknikk (teknikere, arrangører og artister)
– Joachim Leine, Terminalen
Joachim Leine forteller om hvordan han startet i musikkbransjen og hvordan han endte opp med å jobbe med teknikk. Gjennom dette kurset deler han sine erfaringer, do’s and don’ts og tips og triks.