fbpx

PSEMINAR 2020


KLIKK HER FOR Å KOMME TIL LIVE-STREAMEN!

Dato: 21.august

Klokken: 11:00 – 15:00

Klikk her for facebookarrangementet!

Tempo og Pstereo inviterer til Pseminar, en fagdag og møteplass for
musikk- og kulturbransjen i Midt-Norge.

Endelig kan vi møtes igjen!
Vi har vel aldri hatt så mye å snakke om som nå? I mars sa det
stopp og Covid-19 permitterte store deler av kulturfeltet.

Årets Pseminar vil ta for seg hva denne unntaksperioden gjør med
bransjen vår, både i form av utfordringer og muligheter.
Vi får status for norsk kulturnæring, et innblikk i det danske
kulturlivet, paneldebatt og musikalsk innslag.

Årets Pseminar vil foregå på Rockheim med begrenset kapasitet, i
tillegg til streaming for de som ønsker å delta digitalt.

Påmelding (Rockheim): FULLTEGNET!
https://tempomidtnorge.wufoo.com/forms/zwobdz50agg0ko/

Påmelding (Stream):
https://tempomidtnorge.wufoo.com/forms/m14oweyj1eyuku8/

Velkommen!

 

PROGRAMMET:

11:00 – 11:05
Bård Flikke (Pstereo) og Are Bergerud (Tempo) ønsker velkommen!

Krise og kreativitet i musikkbransjen – koronapandemien 2020


11:05 – 12:00

Rapporten Krise og kreativitet i musikkbransjen – koronapandemien 2020 kartlegger de økonomiske konsekvensene av koronakrisen, hvilke offentlige tiltak bransjen har benyttet og hvilke nye musikkinitiativ som har oppstått som følge av krisen. Anja Nylund Hagen (PhD) fra Institutt for musikkvitenskap, Universitetet i Oslo, er en av forskerne bak rapporten. Hun har tidligere skrevet doktorgrad om hvordan musikkstrømmetjenester former publikums lyttervaner. Som en del av prosjektet Music on demand: økonomi og opphavsrett i en digitalisert kultursektor forsker hun i dag på hvordan digitalisering og globalisering former konkurransemulighetene for norsk musikkbransje. Hagen har i tillegg bakgrunn fra NRK og har hatt diverse roller i Oslos musikkliv. Hun legger frem de viktigste elementene fra rapporten i første bolk av årets Pseminar.

Rapporten ligger i sin helhet her.

12:00 – 12:40
Pause

Musikalsk innslag: Juno


12:40 – 12:50

Juno er et ungt band med utspring fra den velrennomerte jazzlinja i Trondheim. De har allerede rukket å etablere seg som et solid live-band innenfor den norske musikkscenen. Dansbare grooves og kompleks rytmikk møter melodiøse refreng og eksperimentelt tonespråk med rap og fengslende improvisasjon. Den uvanlige besetningen med to vokalister, tenorsaksofon, kontrabass og trommer gir musikken et umiskjennelig og karakteristisk preg.

Status fra Danmark


12:50 – 13:30

Koronapandemien preger en internasjonal bransje, men mange av oss har hatt mer enn nok med hva som skjer her hjemme. Vi har derfor spurt vår venn Jesper Mardahl om å gi oss en statusrapport fra den danske musikkbransjen. Hvordan ligger det an nå? Hvilke tiltak er iverksatt? Hva har fungert og hva har ikke fungert? Hvordan ser danskene fremover?
Jesper Mardahl har i løpet av en 35 år lang karriere nærmest rundet den danske musikkbransjen. Han startet som musikere og har jobbet innen A&R, plateselskap, markedsføring i flere av landets ledende musikkselskap. Nå jobber Jesper som managing director av organisasjonen Promus og med konferansen på SPOT +. Jesper er også initiativtakeren bak tiltaket Music City Aarhus og en av stifterne av det europeiske nettverket Music Cities Network.

Kultur-Norge kan takke seg selv?


13:45 – 15:00

«Coronakrisen treffer kultur-Norge knallhardt. Festivaler går konkurs, frivilligheten radbrekkes og livsverk ligger i grus. Det er trist, men sektoren kan takke seg selv», skriver Gabriel Qvigstad i en artikkel i VG i mai og peker på at feltet er dårlig organisert.

Qvigstad er en erfaren ordstyrer og skribent både i Trøndelag og nasjonalt. Han er tidligere leder ved Studentersamfundet i Trondhjem og er utdannet MSc. fra NTNU. Til daglig jobber han med samfunnsutvikling som gründer i Kunnskapskompaniet.

Avslutningsvis skriver han «Da kunne jeg også forvente et tydelig motsvar på dette innlegget», og hinter til at ingen i kulturfeltet har mandat til å svare han på artikkelen. Vi har derfor invitert han til Pseminar og gitt han et solid panel bestående av et godt utvalg representanter fra musikkfeltet han kan drøfte denne problematikken med. Gjennom samtalen skal de prøve å finne ut om kultur-Norge er for dårlig organisert og om man i så fall bør gjøre noe med det. I panelet sitter Tone Østerdal (Norske Konsertarrangører), Torbjørn Valum (Musikkindustriens Næringsråd) og Kristoffer Lo, sammen med Qvigstad.

Pseminar arrangeres i samarbeid med: