fbpx

Åpent hus: Mental Helse på agendan


Psykisk helse er ingen ny utfordring i musikkbransjen, men med den nåværende pandemien som har isolert mange samt gitt økonomiske usikkerheter, er det igjen på tide å sette mental helse på agendaen, før strømmetall og kommersiell suksess.

I samarbeid med Musikkhjemmekontoret snakker Music Norway med psykoterapeut og grunnlegger av Music Industry Therapists & Coaches (MITC), Tamsin Embleton, om mental helse i musikkbransjen. Sammen med psykoterapeut Sital Panesar (også fra MITC), vil de ta for seg de spesifikke yrkesstressfaktorene de som jobber i musikkbransjen står overfor, samt den ekstra utfordringen som Covid-19 nå utgjør. Man vil lære hvordan man bedre kan ta vare på seg selv og de rundt seg med tips for angstlindring og arbeid i selvisolasjon.

Webinaret vil foregå via Zoom.
Torsdag 18.juni
kl 16:00-17:00
Link til FB arrangement her

Om paneldeltagerne:

Tamsin Embleton
Etter 10 år i livemusikkindustrien som arena, festival- og eventbooker, artist manager og turne-manager jobber Tamsin Embleton nå som en tilknytningsbasert psykodynamisk psykoterapeut. Hun driver en privat praksis i London og spesialiserer seg i å jobbe med musikere og musikkbransjen i alle ledd av karrieren, fra nye artister til etablerte navn. Tamsin forsker for tiden på den psykologiske effekten av å turnere og vil bruke funnene sine for å lage de beste dokumentene og guidene for å støtte kunstnere og crew med det utallige psykologiske presset som oppstår i jobbsammenheng.

Sital Panesar
Etter lang fartstid innen veldedighetsorganisasjoner, samt å støtte musikere i privat praksis, grunnla Sital MusicaTherapy, med fokus på emosjonell og mental helse samt velvære for musikere (og andre i bransjen) med bakgrunn fra en etnisk minoritet. Sital bruker sin brede erfaring fra bransjen til å tilby skreddersydd støtte rundt kulturelt mangfold, arv, generasjonstraumer og identitet. Hun har også spesialisert trening og erfaring med å jobbe med seksuelle helserelaterte problemer og seksuelle traumer.