fbpx

Tempo Fagdag Trondheim


Fredag 22.november er det igjen tid for Tempo Fagdag..

For å kunne delta på Tempo Fagdag må du være medlem i Tempo. Du kan registrere deg her: https://tmpo.no/bli-medlem-3/
Det er gratis å være medlem.

Meld deg på Tempo Fagdag her:
https://forms.gle/78zkK13ncuzgwR9j6

Program:
11:00 – Registrering og kaffe

11:30 – Sikkerhet, drift og frivillighet, Lars Ramstad Alme og Åsta Wibe
11:30 – Rettigheter rundt kontrakter (mgmt, label) – Marius Øvrebø-Engemoen – GramArt

13:00 – Lunsj

14:00 – Organisasjonsnerding med Stine Mari Røverdatter
14:00 – Bookingkurs for artister og agenter – Markus Sletten – Polar Artist
____________________________________________________

11:30
Sikkerhet, drift og frivillighet
Lars Ramstad Alme og Åsta Wibe

Konserter, festivalfeltet og kulturfeltet forøvrig er avhengig av et stort frivillig engasjement. Frivilligheten er en stor resurs for feltet og må da også forvaltes riktig. Utfordringer dukker selvsagt opp når ufaglærte skal inn i komplekse konsertproduksjoner.
Både Lars Ramstad Alme og Åsta Wibe kommer fra studentfrivilligheten i Trondheim, nærmere bestemt UKA og Samfundet. De har gjennom ansvarsstillinger der opparbeidet seg en unik kompetanse på håndtering og iverksetting av frivilligressursen.
I dette kurset vil det fokuseres på hvordan beredskap, driftsplaner og organisasjon kan rigges for å håndtere frivillige på en effektiv og forsvarlig måte.

Åsta Wibe
Åsta Wibe startet som lydtekniker i Forsterkerkomitéen på Studentersamfundet i Trondhjem i 2013. Videre har hun jobbet som production Manager i Dødens Dal UKA-17 og NK Produsent samt Brannvernleder og HMS-kontroller i Pstereo siden 2018.

Lars Ramstad Alme
Lars Ramstad Alme er har bakgrunn fra studentfrivilligheten i Trondheim, og har blant annet jobbet som sikkerhetssjef i Dødens Dal under UKA, som sikkerhetssjef på Pstereo og som vaktsjef på Studentersamfundet i Trondhjem. Til daglig jobber han innenfor olje og gassektoren med fagområde sikkerhet og beredskap

11:30
Rettigheter rundt kontrakter (mgmt, label)
Marius Øvrebø-Engemoen – GramArt

Musikkjuss 101: Artistrettigheter og Avtaler
Hva trenger du egentlig å vite, du som enten selv er artist eller som skal representere artister?
Det går ofte fort når det tar av i musikkbransjen. Forhåndskunnskap om bransjens utvikling, hva som er «vanlig» og hva du bør gjøre for å sikre dine rettigheter er derfor nødvendig. Har du det, vil du være i bedre posisjon til å kunne oppnå gode avtaler. Dette er viktig både for artister og deres medspillere.
Hva innebærer egentlig alle de avtalene du har fått på bordet? Er vilkårene i forslagene du har mottatt rimelige? Er det nå på tide å innhente profesjonell hjelp i forhandlingene, eller er klarer du dette selv?
Seminarholder er advokat og kst. daglig leder i GramArt Marius Øvrebø-Engemoen, som er spesialist på juss på musikkfeltet.

14:00
Organisasjonsnerding – Stine Mari Røverdatter

De aller fleste av oss jobber i eller er engasjert i en type organisasjon, men hva i all verden er en organisasjon? Og hva er egentlig oppgavene til de ulike delene av den? Hva skiller styrearbeidet fra administrasjonsarbeidet? Hvilke rolle har styreleder, daglig leder, ansatte og frivillige? Og hvordan kan vi få alle til å dra i samme retning i stedet for å krangle? Stine Mari Røverdatter vill forsøke å gi noen svar og kanskje til og med noen aha-opplevelser.

Stine Mari Røverdatter er Økonomi og HR-ansvarlig i All Things Live Norway og har lang erfaring med klubbdrift fra Blå, Kanonhallen og Cafe Mono. Hun har også jobbet med økonomi og kontrollerarbeid på en rekke festivaler i tillegg til å ha flere styreverv. Stine Mari studerer organisasjon, styrearbeid, ledelse og grønn vekst på BI og kombinerer ofte faglige modeller med praktisk erfaring og øvelser for å informere, inspirere og motivere deltakerne til videre innsats.

14:00
Bookingkurs for artister – Markus Sletten – Polar Artist

Lær å booke for ditt eget band!

Spiller du i band og er klar for å ta musikken med ut av øvingslokalet? Da er dette et kurs du ikke bør gå glipp av!

Kurset holdes av Markus Sletten som jobber til daglig som bookingagent i Polar Artist og bookingsjef i Trondheim Calling. Han har tidligere erfaring fra Studentersamfundet i Trondhjem og UKA.

Kurset vil omhandle bookingprosessen i sin helhet; fra den første henvendelsen til turnébooking, kontraktskriving og økonomi.