Plastfri festival – Stokkøya festival


Plastfri festival – erfaringer og resultat

Se for deg en festival der nesten ingenting av det du får servert av mat eller drikke havner i det stadig voksende søppelberget? I fjor sommer prøvde vi akkurat det på Stokkøya da vi arrangerte Norges første plastfri festival!

Nå er de klare for å dele erfaringer rundt prosjektet «Plastfri Festival» med andre som vurderer lignende tiltak – Samtidig som at det er klart at Stokkøya Festival blir permanent plastfri!

Siden festivalområdet ligger bare meter fra havet var det naturlig å hive seg på plastdugnaden og prøve å arrangere uten bruk av engangsplast. Videre var målsetningen med prosjektet å sikre at det ikke havnet plast i naturen som følge av festivalen, teste uprøvde løsninger i norsk sammenheng og redusere totale mengden restavfall som blir produsert.

Publikum og arrangør produserte samlet et rekord-lavt volum restavfall. Til tross for nesten 3000 besøkende gjennom helgen var både festivalområde og camper skinnende rene!

Les mer her