fbpx

Pseminar 2018


Pseminar 2018
Etter 3 svært vellykkede år, fortsetter vi med bransjemøtet Pseminar! Tempo og Pstereo setter også i år opp en fagdag under Pstereo. I år skjer det Lørdag 18. August.

Pseminar er en viktig møteplass for hele musikk- og kulturfeltet i Midt-Norge. Gjennom diskusjon og eksklusive foredrag, Q&As og paneler skal vi sammen stå bedre rustet til å videreutvikle musikk- og arrangørfeltet i Midt-Norge.

I år som i fjor foregår det hele inne på festivalområdet mens festivalen rigges klar til festivalens siste etappe.

PROGRAM:
11:30 – Kaffe og registrering
12:00 – Putte Svensson Sahlin – Entreprenør og rebell i særklasse
13:00 – Kulturpolitikk på dagsorden
med Kristin Ørmen Johnsen (Leder stortingets familie- og kulturkomite) og Katrine Synnes Finnskog (Direktør Music Norway)
14:00 – Panel: Programmering og egenart (presentert i samarbeid med NKA)
med Julie Forchhammer (Vinjerock), Robert Dyrnes (Bukta), Petter Myhr (Olavsfestdagene)

15:00 – Mingling og mat

 

Påmeldinsskjema finner du 
her.

 

Pris:
500,- Pseminar (ink servering)
1399,- Pseminar (ink servering) + lørdagspass
2449,- Pseminar (ink servering) + festivalpass

 

Om programmet:

Forelesning med Putte Svensson Sahlin
Putte Svensson kaller sin hyllede forelesning for Rumsren Rebell og i den beskriver han sin reise fra storkjeftede punkere til prisbelønte entreprenører. Forelesningen kretser rundt drivkraft, utvikling og nytekning.
Hulstfredsfestivalens 25-årige historie handler om både fremgang og motgang, det værste tilbakeslaget kom i juli 2010 da festivalen gikk konkurs. Men til og med i de vanskeligste situasjoner går det an å finne nye veier og skape nye muligheter.
Putte forteller om hvordan noen ungdommer realiserte sine drømmer og lyktes med å overvinne alle hindre. Det er en underholdende og tankevekkende historie.
I Putte Svenssons vokabular finnes det ingenting som heter at noe er umulig, for han har gang på gang lyktes med å gjennomføre det mulige.

Etter å ha opplevd Rumsren Rebell kommer du til å bli smittet av samme drivkraft og engasjement som Putte Svensson har benyttet seg av i alle sine prosjekt. Da kommer til og med du å kjenne på at det umulige kanskje ikke er så umulig tross alt.

Samtale: Kulturpolitikk på dagsorden
Kulturpolitikk er vanskelig. Vanskelig fordi kultur skal være bredt, smalt, kommersielt og tilgjengelig, samtidig skal det være noe for de spesielt interesserte i hver kunstform.

Hvordan skal vi synligjøre oss for politikerne? Er det egentlig mulig å ha oversikten over hele feltet? Må kulturfeltet organisere seg bedre eller er det andre virkemidler som skal til for å nå igjennom politisk? Kanskje kan vi få svar på noen av disse spørsmålene i samtalen mellom Kristin Ørmen Johnsen og Kathrine Synnes Finnskog.

Kristin Ørmen Johnsen er leder for Kulturkomiteen på stortinget og jobber med å legge de store linjene i Norsk Kulturpolitikk. Få i landet har like stor oversikt over landets kulturpolitikk helt på toppen i systemet.

Kathrine Synnes Finnskog er direktør for Music Norway. Hun har gjennom en årrekke opparbeid seg bred erfaring fra musikkbransjen blant annet ved å jobbe tett med artister som Annie, Magnet, Elvira Nokolaisen og Alexander Rybakk.

Panel: Programmering og egenart
Det dukker stadig opp nye festivaler, kulturarrangement og tilbud for musikk-konsummereren. Dette mangfoldet skaper naturlig nok økt konkurranse for landets arrangører og det blir stadig viktig å skille seg ut. Både arbeid med programmering og musikalsk profil, samt hvordan man skaper egenart i arrangementets utforming og profil blir derfor stadig viktigere. – Spørsmålet vi da må stille er hvordan arrangørene går frem for å løse denne utfordringen.

Panelet består av:

Julie Forchhammer (Vinjerock), Robert Dyrnes (Bukta), Petter Myhr (Olavsfestdagene), TBA

Moderator: Jonas Skybakmoen

_____________________________________________________________
Har du spørsmål om Pseminar ta kontakt med:
Oda Sofie Aaring / oda@tmpo.no