fbpx

Session: MusicTech


Når: Fredag 2.februar – 10:00
Hvor: Medieteket, Rockheim, 5 etg, Brattørkaia 14

Trondheim Calling presenterer en eksklusiv session for deg som vil inn i den spennende verden av musikkgründere og music tech fredag 2. februar. Session arrangeres i samarbeid med de regionale kompetansesentrene, Music Norway og 7011 Music Space.

Sessions er en landsdekkende serie av kurs og workshops som gir deg inngående kunnskap om musikkbransjen. Sessions er et tilbud for deg som ønsker å lære fra de beste på sitt felt.

Program for Session: MusicTech

10:00 Meet and greet

10:30 Welcome

10:40 The Power of music-tech and why collaboration is the future (Matthias Strobel)

11:20 Case study: Jam Buddy (Daniel Kumar)

11:50 Case study: Pacemaker Music (Olof Berglöf)

12:20 Discussion

12:50 Wrap up

Her melder du deg på session: https://tc2018.wufoo.eu/forms/mepihct1hvo8ig/

 

Potensialet i music tech og hvorfor samarbeid er fremtiden

m/ Matthias Strobel, president og stifter, MusicTech Germany

Matthias Strobel er en serieentrepenør med spisskompetanse der musikk og teknologi overlapper. Etter han fulførte studiene innen Business Communication ved HTW Berlin, var han med å starte opp suksessen Nagual Sounds. Nagual Sounds mottok flere internasjonale priser og mye heder for sin banebrytende teknologi som gjorde det mulig å omgjøre alt av datastrømmer til musikalske strukturer. Etter en periode i Music Tech Fest startet han MusicTech Germany som er det første selvstendige, offentlig finansierte senteret for musikk og teknologi.

Under Trondheim Calling vil han legge frem sitt perspektiv på potensialet innen musictech og noen punkter på hvordan kommende generasjon start-ups må gå frem for å utnytte dette potensialet.

Case study: Pacemaker Music

m/ Olof Berglöf, stifter og CMO, Pacemaker Music

Olof Berglöf er en av stifterene bak den Pacemaker Music. Pacemaker-appen har mottat mye ros og blant annet prisen Apple Design Award. Olof Berglöf leder i dag Pacemaker Music sitt markedsarbeid og har blant annet jobbet frem avtaler med store navn som Def Ham, Dim Mak, Ultra Music og Kitsuné.

Olof Berglöf vil gjennom sin egen suksess med Pacemaker vise oss en av veiene til toppsjiktet innen musictech.

 

Case study: Jam Buddy

m/ Daniel Kumar og Trym Syversen, gründere, JamBuddy

Daniel Kumar er siviløkonom, gründer og bandmanager . I sin studietid på Universitet i Agder ble han kåret til årets økonomistudent. I tillegg jobbet han på Senter for Entreprenørskap og gikk på Gründerskolen i Silicon Valley. Daniel startet opp og fortsatt daglig leder i digitalbyrået Soulful Communication, hvor han blant annet har jobbet med Madcon, Bernhoft, Fiat, Suzuki. De siste årene har han fokusert mye på techstart-up’en Jam Buddy (tidl. Museai).

JamBuddy er taleopptaker for musikere og låtskrivere. Med JamBuddy kan du enkelt ta opp dine ideer, dele dem med de du jobber med og samarbeide med JamBuddy sitt multi-track system. Ideen kom da bandmusikerne Trym Syversen og Erlend Kartvedt (spiller nå i Teddy and the Love Gang), satt og jammet på en låt, som de ville dele med resten av bandet. Etter en idéprosess, dannet de grunnlaget for det som nå er JamBuddy.

Trym og Daniel skal snakke om utviklingen fra en enkel idé til ferdig produkt, samt snakke om hvordan man kan bruke teknologi for å forsterke musikeres kreative øyeblikk.

 

7011 Music Space er et community for musikkstudenter, bransjeaktører og andre som er interesserte i musikk, teknologi og entreprenørskap. Konseptet går ut på arrangere forskjellig typer faglige og sosiale arrangementer for å tilføre verdi til communitiets medlemmer.

Session er en del av et nasjonalt samarbeid mellom Music Norway og de regionale kompetansesentrene; Brak, Tempo, STAR, SØRF, MØST ØKS, KOFOR, sammen med programmene Mentor og Master.

Fagprogrammet har blitt utarbeidet i samarbeid mellom Music Norway, 7011 Music Space og Tempo.

Session er en del av konferanseprogrammet til Trondheim Calling og krever delegatpass. Kjøp delegatpass til Trondheim Calling på trondheimcalling.no.