Tempo Møteplass


Møteplass for Tempos medlemmer
Mandag 30.oktober
Kl 19:00 i Olavskvartalet

19:00-20:30: Filmvisning:
American Valhalla på Cinemateket sine nye lokaler i Olavskvartalet
Gratis for medlemmer av Tempo

Obs begrenset med plasser, påmelding her:
https://tmpo.wufoo.eu/forms/z1r401yh183yckl/

Ikke medlem av Tempo? Meld deg inn her (påmelding er gratis)
http://tmpo.no/bli-medlem/

____________________________________________________
American Valhalla USA 2017 Regi Josh Homme, Andreas Neumann Manus Joss Crowley Foto Andreas Neumann Med Iggy Pop, Josh Homme, Anthony Bourdain, Matt Helders, Dean Fertita, Hutch, Matt Sweeney 81 min DCP Engelsk tale, utekstet Utleie Folkets Hus & Parker Aldersgrense 18 år

Etter mange år med et gjenforent The Stooges gikk Iggy Pop etterhvert svanger med et nytt soloalbum, og med behov for nye samarbeidspartnere. American Valhalla forteller historien om hvordan Josh Homme fikk oppfylt sin store drøm, å skrive og spille inn musikk sammen med legenden fra Ann Arbor, Michigan. Homme er selv en av moderne rocks store giganter, som ubestridt leder for Queens of the Stone Age og som banebryter for amerikansk undergrunnsrock fra California-ørkenen over til de store, kommersielle arenaene. American Valhalla tar sitt navn fra en av låtene på Post Pop Depression, albumet Iggy slapp i 2016. Innspillingen startet nettopp i ørkenen på vestkysten, nærmere bestemt i studioet Rancho De La Luna ved Joshua Tree. Deretter gikk ferden til Hommes eget studio i Los Angeles, og etter plateslippet ble det turné.

American Valhalla følger prosessen på klassisk rockedokumentarvis, men er mye mer personlig og følsom enn man kanskje kunne forvente. Dette skyldes Josh Hommes rolle både som hovedperson og regissør, og Iggy Pops åpenhet, raushet og varme. Det er rett og slett et rørende kameratportrett vi får servert, og det er i tillegg fullt av slående vakre bilder både fra ørkenen og storbyen. Og ikke minst, liveopptak med et band bestående av blant andre Homme og Dean Fertita fra QOTSA og Matt Helders fra Arctic Monkeys, med Iggy i front, som avleverer både de nye sangene og de gamle Iggy-klassikerne, er eksplosive saker.