DYI – Plateselskap


DYI – Plateselskap
med Arne Slomann Johannesen

Tid: Tid: Torsdag 5.oktober, kl.: 17:30
Sted: Trondheim Calling Community Space, Kjøpmannsgata 44, Trondheim
Kurset er dessverre fullt!
________________________________________________________________
Syke historier. Krangling. Evige vennskap. Musikk. Hjerte. Ideologi.

Hva gjør egentlig et plateselskap?
Hvorfor trenger du et plateselskap?
Kanskje du vil starte ditt eget plateselskap?

Arne Slomann Johannessen i plateselskapet Riot Factory har lang erfaring fra musikkbransjen, både som plateselskapsjef, musiker og foreleser. Han har jobbet med over 30 norske og skandinaviske band, gitt ut over 200 utgivelser, spilt masse konserter (blant dem flere ganger for over 60 000 mennesker), reist verden rundt med musikken (både som bransje og som musiker) og arbeider nå som markedsfører, foreleser og labeldude.

På dette kurset vil du få en innføring i hva som skal til for å gjøre deg attraktiv for platebransjen, og hva du må gjøre dersom du vil over til den onde siden og starte selskap selv. Vi går også gjennom hvordan man følger en utgivelse fra låtskriving til innspilling, videre til vinyltrykk, digital utgivelse og påfølgende kontakt med medier og konsertsteder.

Stikkord: god musikk, A&R, prosjektstyring, markedføringssplaner, promostunt, mye moro.
Det oppfordres til mye aktivitet fra salen. Det vil bli servert gode historier.

Riot Factory jobber med/har jobbet med følgende artister:
Snøskred (NO) / Ludvig Moon (NO) / Haunted Mansions (NO) / Panda Panda (NO) / Sleep Party People (DK) / Tellef Raabe (NO) / Sauropod (NO) / Commonplace (NO) / Svankropp (SE/NO) / Highasakite (NO) / Bendik (NO) / Angelica’s Elegy (NO) / Ice Cream Cathedral (DK) / Dråpe (NO) / LOVELOVELOVE (NO) / Gold Celeste (NO) / Einar Stray Orchestra (NO) / Okay Easy (DK) / Farao (NO/UK) / Scarlet Chives (DK) / Sunswitch (SE/NO) / Amish 82 (NO) / Pelbo (NO) / Therese Aune (NO) / Sameblod (SE) / The Hex (NO)