fbpx

Session: Låtskriving, publishing og pitching


Session under Trondheim Calling!
Øra Studio, torsdag 2. februar kl. 12:00

Sessions er en landsdekkende serie av kurs og workshops som gir deg inngående kunnskap om musikkbransjen. Sessions er et tilbud for deg som ønsker å lære fra de beste.
Under hver Session vil nasjonale og internasjonale eksperter føre deg gjennom et faglig tilbud der man går i dybden innen et sentralt tema. Sessions er et tilbud til deg som ønsker å ta karrieren ett steg videre.

I samarbeid med Trondheim Calling har Music Norway og de regional kompetansesentrene invitert låtskriver, musiker og produsent Carl Ryden og publisherene Pelle Lidell og Robin Jenssen til Øra Studio i Trondheim for å fortelle om låtskriving, pitching og publishing på et internasjonalt nivå.

Med deres arbeid med Ricky Martins nyeste single ”Vente Pa’ Ca” som rød tråd gjennom Session’en får vi et innblikk i låtskriving på leads, co-writes, pitching og publishing.

”Vente Pa’ Ca” ble sluppet med en musikkvideo høsten 2016 og har allerede over 110 millioner avspilling på Spotify og er sett over 450 millioner ganger på YouTube. Ettersom låten er gitt ut på flere språk i flere territorier er den også et særegent eksempel innen låtskrivingskunsten så vel som publishing.

Robin Jenssen

Er en av stifterne bak trondheimssuksessen Dsign Music og har stått bak mer enn 200 internasjonale musikkutgivelser og flere #1 hit singler. På merittlisten kan han sette mer enn 25 millioner fysiske salg og 22 #1 på billboardlisten. Med Dsign Music har han jobbet med artister som Kylie Minouge, Krishane, asiatiske suksesser som EXO, Girls Generation, Shinee og mange flere. Nå nylig Ricky Martin.

Pelle Lidell

Har bakgrunn som musikere og fra arrangørfeltet, men er mest kjent fra hans tid i Murlyn og Universal. Gjennom sin tid som Publisher har han signert over 40 meget suksessfulle låtskrivere og produsenter. Blant dem finner man Bloodsjy & Avant (Britney Spears, Madonna, Sugababes, Kylie Minogue), Arnthor Birgisson (Janet Jackson, Celine Dion, 98 Degrees), Peer Astrom (Celine Dion, Ricky Martin, Glee) og trønderne i Dsign Music. Gjennom sin karriere som publisher står han bak over 190 millioner plater solgt verden over.

Carl Ryden

Er en av låtskriverne bak suksess-singelen ”Vente Pa’ Ca” med Ricky Martin. Han er prisbelønnet for sitt arbeid og står bak flere muli-platinum sellende utgivelser. Han er signert hos Mette Buhl og Pitt Buhl Management og Major 3rd Music Publishing Ltd & BMG Chrysalis Ltd. I tillegg til samarbeidet han har hatt med Dsign Music på blant annet ”Vente Pa’ Ca” har han jobbet med låtskrivere som Elyar Fox, Paul Harris, Luciana Caporaso, Nick Clow, LP, Cameron Forbes, Lucas Secon, Carla Marie Williams, Nina Woodford og Karen Poole.

Session er en del av et nasjonalt samarbeid mellom Music Norway og de regionale kompetansesentrene; Brak, Tempo, STAR, SØRF, MØST ØKS, KOFOR, sammen med programmene Mentor og Master. Les mer om disse programmene på nettsidene til ditt lokale kompetansesenter eller på musicnorway.no.

Brak | Tempo | STAR | SØRF | MØST | ØKS | KOFOR | Music Norway

Seminaret er fulltegnet!