Egen camp for låtskrivertalenter!


I tillegg til å bli et av Europas største møtested for internasjonal låtskriverelite 19.-22. august, inviterer Trondheim Calling Song:Expo nå til egen låtskrivercamp for lokale/regionale sangsnekkere i forkant av hovedarrangementet. 40 heldige musikksmeder skal få et innblikk i og erfaring om hvordan profesjonell låtskriving fungerer. Fagpersoner innenfor låtskriving/publishing, med Universals Europa-sjef i spissen, kommer også til lokalcampen for å holde foredrag om låtskriving som yrke. Lokalcampen har åpen påmelding.

Etter at Trondheim Calling Song:Expo kort tid tilbake annonserte at verdens største låtskrivere braker sammen fra 19.-22. August i trønderhovedstaden for å lage nye landeplager, har interessen vært stor, særlig fra norske låtskrivere som har lurt på om det er mulig å delta selv.

– Vi imøtegår denne store og gledelige etterspørselen med å annonsere todagers låtskrivercamp for lokale og regionale låtskrivere 17. og 18. August, forteller Leiv Aspén, som er daglig leder i Tempo, og ansvarlig for lokalcampen. Som i hovedcampen vil låtskriverne settes sammen i små team, og motta relle ”leads” (oppdrag) å skrive ut fra. Profesjonelle låtskrivere, produsenter og teknikere vil veilede og hjelpe talentene under skriveprosessen.

Den beste får skrive med hovedcampen!

Lokalcampen har en kapasitet på 40 deltakere, og selve deltakelsen er gratis. Påmeldingen skjer via eget søknadsskjema på campens nettsider, der det eneste kravet er at man holder til i Midt-Norge, og kan sende inn opptak av en låt man har skrevet selv. En jury vil plukke ut kvalifiserte søkere.

– Vi håper naturligvis å få besøk fra Midt-Norges 40 beste låtskrivertalenter, sier Aspén.

– Den store gulroten ligger nemlig i at den deltakeren som imponerer aller mest, basert på vurderingen til en jury, får plass i hovedcampen sammen med de profesjonelle låtskriverne!

Skal lære om låtskriving som levebrød

Lokalcampen har også et sterkt faglig innhold. Deltakerne får blant annet storfint besøk med foredrag av Pelle Lidell – Universals publishing-sjef i Europa.

– I tillegg til at deltakerne skal øve seg på å skrive med og for andre, får de i tillegg et sterkt foredragstilbud med fokus på å opplyse om mulighetene til å leve av låtskriving og publishing. Foredragene vil blant annet ta for seg hvordan en skaffer inntekter på musikk som låtskriver, både gjennom publishing og vederlag, utdyper Aspén.

– Som musiker og artist i Norge er det vanskelig å livnære seg kun på platesalg og konsertvirksomhet. Næringsgrunnlaget og mulighetene er mange, noe musikere ikke alltid er like flinke til å utforske. Trondheim Calling Song:Expo LokalCamp vil gi innblikk i en verden man som låtskriver kanskje ikke kjenner så veldig godt; nemlig å skrive for andre enn seg selv, sammen med andre. I Trondheim, Trøndelag og Midt-Norge finnes det utrolig mange dyktige låtskrivere som ikke har utfordret seg selv, eller hatt mulighet, til å skape musikk på denne måten, konkluderer Leiv Aspén.

Lokalcampen vil foregå i Fjordgata 1, spredd utover en stor mengde forskjellige studioer tilhørende NTNU Musikkteknologi, Dsign Music og 4sound.