Om Tempo

Tempo er et medlemsbasert kompetansesenter for det rytmiske musikkmiljøet i Midt-Norge og jobber for å bedre rammebetingelser for miljøet. Dette gjøres gjennom kurs, workshops, rådgivning og ved å tilgjengeliggjøre informasjon om musikkfeltet. Med nesten 700 medlemmer er Tempo en viktig aktør for samspill og kompetanseheving innen musikkfeltet. Tempo står også bak større prosjekter, som for eksempel Trondheim Song:Expo – en av verdens største låtskriversamlinger.

HISTORIKK:

I 1999 ble Tempo etablert under navnet Rockforum, som en reaksjon på mangelen av øvingslokaler i Trondheim. Ved Nardo Ungdomsskole fikk vi pusse opp en skolebrakke og hadde i 2003 to øvingsrom, en øvingskontainer fra MVO og ett studio.

I 2004 stiftet Tempo Buranhus Musikksenter i samarbeid med AKKS Trondheim og Trondheim Kommune for å samle krefter og skape et naturlig samlingssted for musikknæringsaktører. Buranhus Musikksenters fasiliteter gjorde at Tempo kunne vokse som organisasjon, og i 2005 vedtok styret i Tempo at organisasjonen skulle utvide fokusområder; fra kun å tilrettelegge for øvingsrom, bestemte vi oss for å jobbe aktivt mot å bli et kompetansesenter for rytmisk musikk i hele regionen.

Siden da har vi opparbeidet oss en medlemsbase på over 600 medlemmer fra alle ledd i musikkbransjen, arrangert over 200 kurs og seminarer, og er delaktig i store musikkarrangement som bl.a. Pstereo, Trondheim Calling Live, Trondheim Calling Song:Expo og By:Larm.

Senere tok vi  enda et skritt videre og flyttet ut av Buranhus Musikksenter. Du finner oss nå i Fjordgata 1 sammen med flere andre musikkaktører, deriblant D:Sign Music, Polar Artist, BertaSofie Konsertdesign, Fru Lundgreen og 4Sound.

 

BIDRAGSYTERE:

Trøndelag Fylkeskommune
Kulturrådet
Trondheim Kommune

 

SAMARBEIDSPARTNERE:

GramArt
NTNU
Musikkutstyrsordningen
BRAK
KOFOR
SØRF
STAR
ØKS
MØST
Norske Konsertarrangører
NOPA
Music Norway
Trondheim Calling